O KWW

Jesteśmy największym Klubem Wysokogórskim w Polsce. Skupiamy ponad 1 200 członków. Istniejemy już ponad 90 lat. Tworzymy historię polskiego i światowego wspinania wytyczając nowe drogi oraz dokonując pierwszych wejść na niezdobyte szczyty. Klub jest organizacją non-profit co oznacza, że nie jest nastawiony na zysk, a jego zarząd działa nieodpłatnie. Naszym celem statutowym jest promocja wspinania i alpinizmu. Dochód ze sprzedaży naszych usług jest w całości przeznaczany na ten cel.

Dowiedz się więcej...

Stanowiska na drogach wielowyciągowych - warsztaty

Dostępność: 0 szt.
Cena: 150,00 zł 150.00

ilość szt.
Kod produktu: 879/100

Opis

Na warsztatach zostaną omówione rodzaje stanowisk oraz ich budowa. Przećwiczycie ich budowę a instruktor dokona ich ewentualnej korekty. Jest to świetne przypomnienie dla osób rozpoczynających przygodę ze wspinaniem w górach i uporządkowanie swojej wiedzy w temacie budowy stanowisk.

Termin będzie ustalany każdorazowo dla danej grupy.

Zajęcia trwają do 4 godzin.

Bunkry w Janówku (dojazd można sprawdzić tutaj).

Poziom średnio zaawansowany (dla absolwentów kursów skałkowych).

Chcesz skorzystać ze zniżki dla klubowiczów i z innych benefitów wynikających z członkostwa, zapisz się do klubu.

Jeśli chcesz uzyskać więcej informacji, masz pytania dotyczące warsztatów, pisz na admin@kw.warszawa.pl

Program:

• Omówienie rodzajów stanowisk,

• Zakładanie stanowisk - w tym z samodzielnie osadzonych punktów,

• Omówienie skonstruowanych stanowisk i ich ewentualna korekta.

Sprzęt:

• Uprząż,

• 3 karabinki zakręcane (HMS),

• Przyrząd asekuracyjno-zjazdowy,

• 2 repy,

• 3 pętle 120 cm,

• Wygodny strój i buty sportowe - adekwatne do warunków atmosferycznych.

Warto zabrać ze sobą również posiadany sprzęt do asekuracji własnej tj. kości, friendy, haki i młotek, karabinki itd.

W razie braków sprzętowych, klub wypożyczy nieodpłatnie brakujące elementy wyposażenia.

Dodatkowe informacje

Warsztaty odbędą się tylko, jeżeli zapiszą się co najmniej 4 osoby - maksymalna liczba uczestników wynosi 6 osób. Opłata za wstęp na bunkry we własnym zakresie (10 zł).

Prowadzący

Kajman w Alpach

Robert "Kajman" Nejman - Instruktor Alpinizmu KW Warszawa. Wspina się od 1980 roku. Najwięcej satysfakcji daje mu wspinanie zimą – jak sam twierdzi: "jest najbardziej wymagające". W skałkach osiągnął poziom VI.4+ RP, VI.3 OS, a na weście 7b OS oraz w sportowym drytoolu M11 RP. Brał udział w zawodach drytoolowych, zajął drugie miejsce w II Manewrach Dryboonkrowych (2012). Przeszedł ponad 100 dróg w Dolomitach, odwiedzając większość najważniejszych ścian w tym rejonie, w tym 11 dróg na Marmoladzie i 6 w rejonie Tre Cime di Lavaredo. Ma na swoim koncie również przeszło 200 dróg w Alpach granitowych o trudnościach do 7a (VIII).

Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl